Az álom nem amerikai kiváltság. Avagy: Út a sikerhez.

 Ha azt halljuk valakiről, hogy sikeres, egyből az amerikai álom jut eszünkbe. Miért? Mert ezt hallottuk gyermekként, mert ezt halljuk felnőttként, mert ezt látjuk a filmeken, mert ezt mesélik az öregek. Szebbnél szebb történetek terjedtek el kivándoroltakról, akik megálmodták a gazdagságot, elmentek Amerikába, és leveleikben mesés gazdagságról, sikerről számoltak be. Arról természetesen nem szól a fáma, hány tízezer ember ment el, és abból hány tízezer élte le nyomorban az életét. Csoda hát, ha azt gondoljuk, hogy az álom, és álmaink megvalósulása, amerikai szabadalom? Dehogy csoda. De ha azt gondolja valaki, hogy ugyan azzal az elszántsággal, ugyan azzal a lendülettel, ugyan azzal a munkával, itthon a mi kis Magyarországunkon nem érhet el sikereket, az nagyon téved.

Néhány apróság, ami a sikerhez feltétlenül szükséges.

1 – Tudd, mit akarsz, és attól ne térj el.

2 – Ne álmodj a sikerről, hanem tegyél érte.

3 - Tervezd meg a sikert.

4 – Soha ne feledd, a sikerhez vezető út, a kudarcon át vezet.

5 – Ne csupán távoli célokat, hanem a napodat is tervezd meg.

6 – Ne légy arrogáns, tanulj mindenkitől.

7 – Ne hidd el hogy jobb, vagy rosszabb lennél bárkinél.

Ha ezt a néhány tanácsomat meg tudod fogadni, és be is tudod tartani, akkor máris alkalmas vagy arra, hogy elkezd a tanulást. Ne érts félre, nem mondom, hogy csak ez a hét dolog szükséges, azt mondom, ha ez a hét sem megy, akkor ne is gyere el a SIKER KURZUSRA. Ellenben ha igen, akkor esélyes vagy.

Láttál már szegény embert, aki boldog volt? Én igen. Láttál már gazdag embert, aki boldogtalan volt? Én igen. Láttál már gazdag és boldog embert? Én igen. Tudod mi különböztette meg őket? Én igen.

Mikor vagy sikeres? Akkor, ha megtalálod a helyes utat a pénzhez, a karrierhez. Akkor, ha sikered nem tölt el nagyképűséggel. Akkor, ha a kezdeti sikerek, nem vakítanak el. Akkor, ha a pénz szaga nem bódít el teljesen. Akkor, ha nem foglalkozol többet a sikerrel, mint az erkölccsel. Akkor, ha tudod hol a határ a pénzköltésben. Akkor, ha tudsz kétszer annyit dolgozni, mint mások, de nem kell hozzá kétszer annyi idő. Akkor, ha fel tudod ismerni a valódi értékeket. Akkor, ha az értéket nem pénzben méred.

A siker kurzuson el tudunk indítani az úton. Elmeséljük neked igazi sikeres emberek erőfeszítéseit, jó és rossz döntéseit. Szituációs gyakorlatokkal mutatjuk be azokat a kommunikációs fogásokat, amelyek bejuttathatnak álmaid állásába. Megmutatjuk mi az igazi különbség a sikeres és a kudarcokkal teli életutakban. Bebizonyítjuk neked, hogy neked is van esélyed a boldogságra, karrierre, megbecsülésre, sikerre. Megtanítunk arra, hogy neked is lehet szín ötös bizonyítványod, ha valóban azt szeretnéd.

Nem utolsó sorban megtanítunk arra, hogy mások szemével is tudd látni a világot, ezáltal megértsd főnökeid, vagy beosztottaid döntéseit.

Végezetül egy kis gondolatébresztő.

Lehet, hogy Magyarországon nem tudsz annyi pénzt keresni, mint Amerikában, de nincs is szükséged szuperszonikus repülőre, hogy egyik végétől a másikig átutazd.

Imre Dezső 2010 Budapest.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates