Egészségvédő maszk orvosi maszk

Egyre többen varrogatnak maguknak maszkokat, ami nem baj, ha beteg vagy, és véded a környezetedet! De!!! Nem véd meg semmitől! Még az orvosi maszk sem!!!! A hamis biztonságérzet, veszélyesebb, mint ha maszk nélkül flangálnánk. Természetesen jobb, ha van rajtunk maszk, de tudjunk róla, hogy nem fog megvédeni. Fontosabb, hogy ha már fertőzött valaki, de nem tud róla, az maszkban kevésbé fertőzi a környezetét! Olvasok sok okosságnak tűnő butaságot, amit a maszkokat varrogatók osztogatnak meg, vagy azok, akiket meggyőztek, ezért azt gondolom, fontos a valósággal szembesíteni mindenkit! A vírus mérete egészen picike.... A ruhaanyagok szövetsűrűsége mérhetetlenül hatalmas hozzájuk képest. Azok a maszkok védik a viselőjüket, amelyekben, van valamilyen szűrő betét!!!!! (Imre Dezső)

AZ OTTHON VARROTT MASZK NEM VÉD MEG!!!!

Mi az egészségvédelmi maszk?
Olyan az orrot és a szájat teljesen beborító maszk, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy a viselő személyt megvédje a levegőben lebegő szennyező anyagok: folyadékcseppek és szilárd részecskék belégzésétől. Az egészségvédelmi maszkot szokták még légzésvédő munkavédelmi maszknak, respirátornak, félálarcnak is nevezni.

Hogyan véd az egészségvédelmi maszk?
A levegő a maszk anyagán és szűrőjén át jut be a szájba és az orrba. A maszk anyaga vagy szűrője kiszűri a szennyeződéseket, így azok nem jutnak be az emberi szervezetbe. A szennyeződések megtapadnak a maszkon és a szűrőn. Az egészségvédelmi maszk szorosan rásimul az arcra és az orra, ezért mellette alig jut be a szennyezett levegő, ezt másképpen úgy is szokták mondani, hogy kicsi az alászívása. Belégzéskor a maszk a vákuum hatására még jobban az arcra simul, és így csökken az alászívás.

Miben különbözik az egészségvédelmi maszk a kórházakban is használatos orvosi (műtéti, sebészi) maszktól?
Az orvosi maszk
elsősorban a viselő személy által kilélegzett cseppektől, kórokozóktól védi a környezetet. Felhasználható a viselő védelmére is, de figyelembe kell venni, hogy nem simul szorosan az arcra, ezért mellette szűretlen levegő is bejut a szervezetbe.

Megvéd-e az orvosi maszk a cseppfertőzéstől?
Bizonyos mértékben. Viselésekor a belélegzett levegő 20-30%-a szűretlenül jut be a szervezetbe.

Ezen sorok forrása: http://3med.hu/egeszsegvedo-maszkok/influenza-vedomaszkok-dp1.html

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates